Utorak, April 01, 2008
Kuvati glavom-pisati srcem
KUVATI GLAVOM – PISATI SRCEM
Svaki dan nesto kuvaju. Jedan dan je to nesto egzoticno, drugi dan je to nesto srpsko, treci nesto slatko i tako redom, iz dana u dan mi preporucuju razne recepte za dorucak, rucak, veceru, uzinu...Najvaznije je kazu, bez obzira sta kuvate, kuvati srcem. Ljubav kojom zacinite svako jelo daje onaj poseban ukus, a sto je najvaznije, nista ne kosta. I tako svaki dan, kazem sebi kako cu sutra skuvati rucak srcem i ljubavlju. I evo kako to izgleda: stavim kecelju sa osmehom, radosno uzmem kutlacu u ruke i eto me. Najvazniji zacin je tu, i stvarno nije me nista kostalo. Medjutim vec kod svakog sledeceg sastojka nailazim na problem. Kosta me ljudi! Ako danas napravim piletinu u sosu od pecuraka i belog vina i salatu od paradajza, feta sira i maslina, pa sve to jos sa maslinovim uljem – kao da bude zdravo, nece mi ostati nista drugo nego da narednih dana lizem serpe koje sam koristila za spremanje tog rucka.
Neka se ne naljute kuvari, voditelji, kuvari-voditelji, voditelji-kuvari, ali pisem srcem( i to me stvarno nista ne kosta) ali mislim sa bi oni trebali ubuduce da kuvaju glavom, jer bi onda ta jela kuvali i neki drugi osim njih.
kad je kuvanje u pitanju svakako treba koristiti i srce, ali namirnice samo one koje ti novčaik dopušta!
prijatno!
Tako je dete, nek` si im kaz`la! Al` nemoj da te to čudi i jedi, te emisije i gleda dokon svet. Najgledanija emEsija bi bila "kako preživeti sa 100e za xx dana", na primer. Slažem se skroz sa tobom. Al' neće valjda ni to dugo da potraje...
Kuvati pola glavom-pola srcem
Jednostavno, kuvajte ono sto volite, a mozete da priustite...
love
Ija bih kuvala da ima sta jeftinije